Fermierii din UK plâng după români: E un coşmar fără ei. Muncitorii englezi au fugit de pe câmp, nu sunt făcuţi pentru agricultură

  • Patronii britanici plâng după sezonierii din România: ”Eşte coşmar fără muncitorii români”
  • Un fermier care a angajat 50 de britanici la cules de sparanghel s-a trezit doar cu 7 muncitori, restul au fugit
  • Britancii nu au experienţa muncii la câmp iar fermierii atrag atenţia că nu este pentru oricine: Trebuie să fii puternic fizic.
11202 afișări
Imaginea articolului Fermierii din UK plâng după români: E un coşmar fără ei. Muncitorii englezi au fugit de pe câmp, nu sunt făcuţi pentru agricultură

Sursă foto: Daily Mail

Fermierii britanici se confruntă cu un coşmar în toată regula din cauza muncitorilor locali lipsiţi de experienţă care trebuie să-i înlocuiească pe cei din estul Europei, în special români.

Mulţi dintre fermierii cu plantaţii de sparanghel se plâng că recolta putrezeşte pe câmp fără muncitorii experimentaţi din estul Europei, blocaţi în ţările lor din cauza pandemiei de coronavirus.

Un patron care a angajat 50 de muncitori britanici s-a trezit că mai are 7, restul au dat bir cu fugiţii.

”Dacă guvernul crede că britanicii vor munci pământul se înşală amarnic. Nu este de succes să angajezi la câmp muncitori britanici” a răbufnit fermierul în Daily Mail.

”Aceste munci sunt grele.Trebuie să fii puternic fizic. Cei care au făcut muncă de birou, la calculator vor descoperit că trebuie să folosească muşchi pe care nu i-au mai folosit până acum. Sunt munci fizice. În fiecare zi la fel. Trebuie să fii afară indiferent de vreme.” a spus Ali Capper, membru al unui sindicat din Agricultură.

De când sezonierii români nu au mai putut zbura în UK, forţa de muncă s-a înjumătăţit pentru mulţi patroni.

”În mod normal aveam 130 de angajaţi, acum am 70. Am angajat englezi, la început 50, dar am mai rămas cu 7. O să fie la fel peste tot” a povestit patronul.

Un alt fermier, John Colegrave, din Banbury, a povestit că din 20 de muncitori britanici a mai rămas cu 8. ”Nu este o muncă pentru oricine. Mulţi nici nu au ştiut la ce vin. 5 dintre ei au rezistat o oră, apoi au spus că asta nu este muncă de ei.”

Matthew Spanton, patronul unei ferme din Kent, a povestit că 15 români trebuiau să ajungă în acest weekend la muncă, dar guvernul român a oprit avionul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici