Fiat Chrysler şi Renault parteneriat pe tema unei colaborări globale. Discuţiile ar fi într-un stadiu avansat

Fiat Chrysler (FCA) şi Renault discută pe tema unei colaborări globale care ar putea rezolva unele dintre principalele puncte slabe ale celor doi constructori de automobile, informează Reuters, care citează două surse apropiate negocierilor.

153 afișări
Imaginea articolului Fiat Chrysler şi Renault parteneriat pe tema unei colaborări globale. Discuţiile ar fi într-un stadiu avansat

Fiat Chrysler şi Renault parteneriat pe tema unei colaborări globale. Discuţiile ar fi într-un stadiu avansat

Discuţiile sunt într-un stadiu avansat, au spus sursele.

Companiile nu au comentat informaţiile.

Presiunea pentru consolidare în rândul producătorilor de automobile a crescut odată cu provocările generate de trecerea la automobile electrice, înăsprirea reglementărilor privind emisiile şi nevoile financiare importante pentru dezvoltarea autovehiculelor conectate şi autonome.

FCA şi Renault au o capitalizare de piaţă combinată de aproape 33 de miliarde de euro (37 miliarde de dolari) şi vânzări globale totale de 8,7 milioane de vehicule.

FCA are o afacere extrem de profitabilă cu camioanele RAM şi cu marca Jeep în SUA, dar pierde bani în Europa, unde încearcă să ţină pasul şi cu reducerea emisiilor de dioxid de carbon.

Renault, dimpotrivă, este un pionier al maşinilor electrice cu tehnologii relativ eficiente din punctul de vedere al consumului de combustibil şi o prezenţă puternică pe pieţele emergente, dar nu vinde în SUA.

Orice legătura se va confrunta probabil cu obstacole politice şi sindicale, în special în Italia. Cele mai multe dintre fabricile europene ale FCA lucrează sub o capacitate de 50%.

Nu este clar dacă negocierile se vor încheia cu succes, au spus sursele citate.

Ambii constructori au explorat, de asemenea, asocieri şi cu alţi parteneri.

În timp ce FCA a reînviat recent discuţiile cu grupul PSA - care au fost recurente de-a lungul anilor - Renault caută o fuziune cu Nissan, partenerul său într-o alianţă de 20 de ani.

O legătură între FCA şi Renault nu ar împiedica consolidarea alianţei cu Nissan, a spus una dintre surse.

Parteneriatul Renault-Nissan, susţinut de acţiuni încrucişate, a fost tensionat de scandalul care îl priveşte pe fostul preşedinte Carlos Ghosn, care a fost demis după o investigaţie internă a companiei Nissan.

O asociere care ar include şi Nissan ar duce la apariţia unui producător mondial nr.1, cu 13,8 milioane de unităţi vândute anual.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici