Fiat înfiinţează o companie mixtă cu un partener chinez

Fiat a încheiat un acord cu compania chineză Guangzhou Automobile Industry Group pentru înfiinţarea unei companii mixte, cu participaţii egale, care va produce maşini şi motoare în China, din a doua jumătate a anului 2011, investiţia totală fiind de 400 milioane euro.

33 afișări
Imaginea articolului Fiat înfiinţează o companie mixtă cu un partener chinez

Fiat înfiinţează o companie mixtă cu un partener chinez (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Grupul italian, care a preluat recent o participaţie de 20% la compania americană Chrysler, a anunţat că, într-o primă fază, noua fabrică va produce 140.000 de maşini pe an şi 220.000 de motoare.

Ulterior, producţia ar putea fi majorată la maxim 250.000 de maşini şi 300.000 de motoare pe an.

Primul model care urmează să fie fabricat este maşina de familie Linea.

Fiat a căutat de mult timp un partener puternic în China, unde vânzările de maşini sunt în creştere, spre deosebire de Europa şi Statele Unite.

Grupul italian s-a retras dintr-un parteneriat cu Nanjing Automotive în 2007, iar în martie 2009 înfiinţarea unei companii mixte cu Chery Automobile a fost amânată de către partenerul chinez.

Producţia combinată a Fiat şi Chrysler este de circa 4,2 milioane de maşini pe an, iar împreună cele două companii se află pe poziţia a cincea la nivel mondial, la egalitate cu Hyundai Motor din Coreea de Sud.

Vânzările de maşini din China au crescut în luna mai cu 47% faţă de intervalul similar din 2008, la 829.000 de unităţi.

Noua fabrică va fi construită la Changsha, capitala provinciei Hunan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici