Fiat: Piaţa auto europeană va fi sub aşteptări în acest an

Vânzările auto din Europa vor fi în acest an sub estimări, din cauza crizei economice, a declarat directorul general al Fiat, Sergio Marchionne, acesta confirmând însă obiectivele pentru anul în curs atât pentru Fiat cât şi pentru Chrysler, partenerul american al grupului italian.

116 afișări
Imaginea articolului Fiat: Piaţa auto europeană va fi sub aşteptări în acest an

Fiat: Piaţa auto europeană va fi sub aşteptări în acest an (Imagine: Mediafax Foto)

În iulie, Fiat a estimat piaţa auto europeană la 13,6 milioane de unităţi în acest an, însă cifra este puţin probabil să fie atinsă, a afirmat Marchionne, prezent la Salonul Auto de la Frankfurt, pentru cotidianul Wall Street Journal.

"Nu este o piaţă uşoară şi nu va fi nici anul următor", a spus el.

Chiar şi în această situaţie, Fiat îşi menţine ţintele pentru acest an. Fiat este şi acţionarul majoritar al Chrysler.

Şeful Fiat a părut să nu fie deranjat de disputa dintre un alt partener al grupului, Suzuki Motor, şi Volkswagen.

Suzuki vrea să-şi încheie alianţa cu Volkswagen, după ce producătorul auto german i-a transmis o notificare de încălcare a parteneriatului pentru că a acceptat să cumpere motoare diesel de la Fiat pentru modele destinate pieţei din India.

"Nu ne priveşte", a spus Marchionne.

Şeful Fiat a lăsat însă deschisă posibilitatea de a mai colabora cu Suzuki. Cei doi producători auto lucrează de câţiva ani la mai multe proiecte. Compania japoneză furnizează Fiat modelul Sedici, un crossover de dimensiuni mai mici.

În contextul actualelor turbulenţe de pe pieţele financiare, Marchionne a respins posibilitatea unei oferte publice iniţiale la Ferrari, divizia sport de lux a grupului, sau la Chrysler.

În primele şase luni ale anului, vânzările Fiat în Europa au scăzut cu 13%, cea mai slabă evoluţie din rândul marilor producători din regiune.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici