Fiat suspendă producţia la o fabrică din sudul Italiei

Fiat va suspenda timp de două săptămâni producţia la o fabrică din sudul Italiei, din cauza crizei de pe piaţa europeană de automobile.

227 afișări
Imaginea articolului Fiat suspendă producţia la o fabrică din sudul Italiei

Fiat suspendă producţia la o fabrică din sudul Italiei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Situaţia impune reducerea producţiei pentru evitarea acumulării inutile şi costisitoare de vehicule", se arată într-un comunicat al grupului.

Uzina Fiat din Pomigliano, în regiunea Napoli, va rămâne închisă în intervalul 20-31 august, în prelungirea unei perioade de alte două săptămâni în care activităţile sunt oprite în mod tradiţional, între 23 iulie-17 august. Situaţia va rămâne totodată sub observaţie în lunile următoare.

Fiat a invocat dificultăţile legate de criza de pe piaţa auto europeană şi în special de pe cea italiană, care s-au contractat în primul semestru cu 8,3%, respectiv 19,7%.

"În ultimele luni, echilibrul între producţie şi cerere a fost realizat datorită opririi regulate, temporare, a producţiei la diferite fabrici", potrivit conducerii grupului.

Anunţul privind închiderea temporară a uzinei din Pomigliano a intervenit în timp ce angajaţii fabricii Fiat din Cassino analizează intrarea în grevă, pentru a protesta faţă de posibila închidere a uneia dintre unităţile de producţie ale grupului în regiune.

Grupul a avertizat la începutul lunii iulie că va fi nevoit să închidă una dintre uzinele din Italia, dacă piaţa auto europeană va rămâne în depresie în următorii doi sau trei ani.

În Italia, vânzările de automobile noi au continuat să scadă puternic în iunie, pentru a noua lună consecutiv, potrivit datelor Ministerului Transporturilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici