Financial Times: Dubii asupra relansării economice a Chinei, pe fondul situaţiei producţiei industriale

Indicatorii producţiei industriale şi ai activităţilor de consum sunt sub aşteptări în China, alimentând dubiile privind forţa relansării economice a ţării după renunţarea la restricţiile antiepidemice, notează cotidianul Financial Times.

1584 afișări
Imaginea articolului Financial Times: Dubii asupra relansării economice a Chinei, pe fondul situaţiei producţiei industriale

Rata şomajului în rândul tinerilor a atins un nivel-record, iar indicatorii privind investiţiile sunt, de asemenea, sub aşteptări, generând dubii asupra perspectivelor celei de-a doua economii a lumii.

Producţia industrială în China a crescut cu 5,6% în aprilie, comparativ cu aceeaşi lună din 2022, cu mult sub estimările de 10,6%. Vânzările în domeniul retailului au crescut cu 18,4%, dar rămân sub aşteptări.

"Datele economice anunţate marţi amplifică preocupările că economia Chinei nu a reuşit să îşi revină total după eliminarea restricţiilor antiepidemice dure la sfârşitul anului trecut, perspectivele fiind umbrite de prelungirea crizei imobiliare şi de îngrijorările privind activităţile comerciale", comentează cotidianul Financial Times.

"Indicatorii activităţilor economice chineze au ratat aşteptările cu o marjă largă, chiar într-un context favorabil. Dat fiind că în prezent China a depăşit etapa confortabilă a redeschiderii, speranţele remedierii credibilităţii s-ar putea eroda în lipsa unor acţiuni guvernamentale decisive", afirmă Xiangrong Yu, analist la grupul bancar Citi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici