Financial Times şi Apple nu se înţeleg - publicaţia britanică şi-a retras aplicaţiile din App Store

Financial Times (FT) şi-a retras aplicaţiile pentru iPhone şi iPad de pe magazinul App Store al Apple după ce compania americană a insistat ca abonamentele la conţinutul FT să fie distribuite prin platforma sa, pentru a obţine date despre clienţi şi 30% din venituri.

169 afișări
Imaginea articolului Financial Times şi Apple nu se înţeleg - publicaţia britanică şi-a retras aplicaţiile din App Store

Financial Timeas şi Apple nu se înţeleg - publicaţia britanică şi-a retras aplicaţiile din App Store (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Datele clienţilor care cumpără astfel de abonamente ar fi importante pentru Apple din punct de vedere al ţintirii mesajelor publicitare.

FT şi Apple au negociat timp de câteva luni, însă nu au reuşit să ajungă la un compromis, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al FT.

Apple a lansat în acest an propriile servicii pe bază de abonament pentru accesarea revistelor, ziarelor, conţinutului video şi muzicii, care însă nu au avut succes printre marii publisheri.

Computerul tabletă iPad, lansat acum un an şi jumătate, a creat o nouă piaţă în zona de business şi a fost unul dintre principalele motoare care au susţinut creşterea numărului de abonaţi ai site-ului FT.com, care generează acum un sfert din vânzările totale ale Financial Times.

Abonamentele digitale la FT au crescut cu 34% în prima jumătate a acestu ian, la 230.000, iar 22% din traficul FT.com şi 15% din noile abonamente vin de pe electronice mobile.

Pentru a-şi reduce dependenţa de Apple şi a dezvolta mai rapid aplicaţii pentru celelalte tablete de pe piaţă, FT a lansat în iunie o versiune web-based a aplicaţiei mobile, prima de acest fel scoasă de un publisher important.

Această nouă aplicaţie permite utilizatorilor să se aboneze pe orice site al FT şi să-şi acceseze contul de pe orice computer capabil de navigare pe internet, inclusiv iPad şi iPhone.

FT ar trebui să lanseze, în septembrie sau octombrie, o versiune a aplicaţiei sale pentru sistemul de operare Android al Google. Telefoanele şi tabletele bazate pe Android sunt principalii concurenţi ai Apple în zona comunicaţiilor mobile.

Purtătorul de cuvânt al FT a calificat neînţelegerea cu Apple drept "amiabilă" şi a declarat că publicaţia are în plan noi aplicaţii pentru App Store. Următoarea ar putea fi lansată chiar în septembrie şi va fi finanţată din venituri din publicitate, şi nu abonamente, fără a intra în conflict cu politica Apple.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici