Firma care controlează hotelurile din Herculane este în executare silită

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a declarat că firma controlată de omul de afaceri Iosif Armaş, care deţine mai multe hoteluri în staţiunea Herculane, se află în executare silită, iar hotelurile urmează să fie repuse în circuitul turistic prin scoaterea la licitaţie.

81 afișări
Imaginea articolului Firma care controlează hotelurile din Herculane este în executare silită

Firma care controlează hotelurile din Herculane este în executare silită (Imagine: Petre_Bitoiu/Mediafax Foto)

"Încercăm să recuperăm infrastructura de turism de la Herculane, care a ajuns într-o stare avansată de degradare. Intenţionăm să facem această infrastructură să fie reabilitată şi reintrodusă în circuitul turistic", a spus Udrea, vineri, la finele unui seminar pe tema brandului turistic al României.

Ea a adăugat că firma Hercules care administrează majoritatea hotelurilor din staţiunea Herculane se află în executare silită.

Udrea a precizat că, după ce statul va recupera hotelurile, le va scoate la licitaţie astfel încât "să ajungă la cei care vor să facă turism".

Hercules, controlată de firma Argirom a omului de afaceri Iosif Armaş, deţine mai multe hoteluri în Băile Herculane, printre care Decebal, Diana, Afrodita, Minerva şi Roman, active preluate de la stat în 2001.

În martie, Udrea declara că Ministerul Dezvoltării şi Turismului vrea să deruleze în acest an un proiect pilot care vizează investiţii în valoare de câteva milioane euro pentru reabilitarea staţiunii Herculane, aflată "în mâna unei companii care până acum nu a făcut nimic acolo".

Până la ora transmiterii acestei ştiri, omul de afaceri Iosif Armaş nu a putut fi contactat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici