Firma care l-a denunţat pe Răzvan Alexe a renunţat la un contract de deszăpezire cu CJ Prahova

Firma de construcţii care are contracte cu Consiliul Judeţean Prahova şi care l-a denunţat la DNA pe Răzvan Alexe, arestat preventiv pentru trafic de influenţă şi inculpat şi într-un dosar de evaziune fiscală, a renunţat la un contract de deszăpezire de 500.000 de lei, invocând probleme financiare.

334 afișări
Imaginea articolului Firma care l-a denunţat pe Răzvan Alexe a renunţat la un contract de deszăpezire cu CJ Prahova

Firma care l-a denunţat pe Răzvan Alexe a renunţat la un contract de deszăpezire cu CJ Prahova (Imagine: Cosmin Dan/Mediafax Foto)

Firma prahoveană de construcţii Star T&D - al cărui reprezentant este denunţător în dosarul instrumentat de DNA - Serviciul Teritorial Ploieşti şi în care Răzvan Alexe, cunoscut drept un apropiat al conducerii PSD Prahova, a fost arestat preventiv pentru trafic de influenţă - a renunţat, luni, la semnarea unui contract cu Consiliul Judeţean Prahova pentru deszăpezirea drumurilor judeţene, în valoare de 530.000 de lei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit vicepreşedintelui CJ Prahova, Laurenţiu Rebega, luni, instituţia a semnat contractele pentru deszăpezirea a cinci dintre cele opt sectoare în care este împărţit judeţul Prahova pentru activitatea de deszăpezire.

Unul dintre contracte, care valorează 530.000 de lei şi care fusese câştigat de firma Star T&D, nu a fost semnat întrucât câştigătorul licitaţiei a anunţat că renunţă la acest contract, invocând "motive financiare", a precizat vicepreşedintele CJ Prahova.

Acesta a mai spus că Star T&D a câştigat licitaţia pentru deszăpezirea a trei sectoare din judeţul Prahova, contracte care valorează, în total, 1.935.000 de lei.

Astfel, în afară de contractul în valoare de 530.000 de lei la care firma a renunţat, Star T&D a mai câştigat un contract de deszăpezire în valoare de 815.000 lei şi altul de 590.000 lei.

Luni, la semnarea contractelor cu toţi operatorii de deszăpezire, Star T&D a semnat doar unul dintre cele trei contracte, respectiv pe cel în valoare de 815.000 de lei. Licitaţia pentru atribuirea contractului de 590.000 de lei, câştigată tot de Star T&D, a fost contestată la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, motiv pentru care contractul nu a putut fi semnat, a explicat Laurenţiu Rebega.

Săptămâna trecută, procurorii DNA Ploieşti au stat peste cinci ore la sediul Consiliului Judeţean Prahova, unde au verificat documente ale Direcţiei Economice şi ale Serviciului de Achiziţii, anchetatorii plecând cu trei cutii pline cu documente.

Vicepreşedintele CJ Prahova Laurenţiu Rebega declara atunci că anchetatorii au cerut documente de la Serviciul Achiziţii şi de la Direcţia economică, documente care privesc relaţiile contractuale între CJ Prahova şi SC Star T&D.

Patronul firmei Star T&D este cel care l-a denunţat pe Răzvan Alexe în dosarul în care acesta este arestat pentru trafic de influenţă.

"În perioada 2012-2013, lăsând să se creadă că are influenţă asupra unui funcţionar public, respectiv preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, a pretins şi a primit de la denunţător sume de bani disimulate în contravaloarea unor lucrări subcontractate de către firma SC Star T & D SRL către SC Marconstruct Company SRL, lucrări pe care aceasta din urmă nu le-a executat, în sumă totală de 5.204.005 lei (sumă ce reprezintă totalul celor virate prin cont bancar de SC Star T & D SRL către SC Marconstruct Company SRL în perioada 2012 - 2013 )", se arăta în referatul cu propunerea de arestare preventivă pe numele lui Alexe, întocmit de procurorii DNA Ploieşti.

Star T&D este una dintre firmele care au avut contract cu CJ Prahova pentru deszăpezirea drumurilor judeţene şi în iarna trecută. De altfel, firma Star T&D are mai multe contracte cu autorităţile locale din judeţ pentru reparaţii şi întreţineri de drumuri, precum şi pentru deszăpezire.

Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, firma Star T&D este în funcţiune şi este sub urmărire penală.

Firma Star T&D, care figurează cu sediul social în comuna Blejoi, şi care apare ca având certificatul de înmatriculare preschimbat, îi are ca asociaţi persoane fizice pe Teodor Dumitru, cu 40 la sută, şi Ion Dumitru, cu 60 la sută.

Răzvan Alexe, pe care presa l-a prezentat drept apropiat al conducerii PSD Prahova, a fost arestat preventiv pentru trafic de influenţă, în 14 noiembrie, fiind acuzat că ar fi primit peste 5 milioane de lei de la administratorul unei firme care are contracte cu Consiliul Judeţean Prahova.

Surse judiciare declarau pentru MEDIAFAX că lucrările în cauză se referă la reabilitarea unor drumuri judeţene aflate în administrarea Consiliului Judeţean Prahova.

În ultimii ani, presa din Prahova a scris despre relaţiile pe care Răzvan Alexe le are cu fiul şi fiica preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, publicând fotografii în care Alexe apare la nunta fiicei şefului CJ Prahova, Andreea Cosma, care a avut loc în urmă cu câţiva ani în Beirut.

De asemenea, Răzvan Alexe este inculpat, alături de fostul angajat al Secretariatului General al Guvernului Marcel Păvăleanu şi de alte şase persoane, în dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani cu un prejudiciu estimat la 35 de milioane de euro, prin achiziţii şi livrări de mărfuri şi servicii făcute prin aproximativ 60 de societăţi comerciale din Bucureşti şi judeţul Prahova, unele de tip "fantomă.

Numele lui Alexe apare şi într-un dosar în care este urmărită penal Fabioara Ionescu, administratorul public al judeţului Prahova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici