Firme cu datorii de 800 mil. euro au active de doar 350 mil. euro. Cine pierde banii?

Casa de Insolvenţă Transilvania, cel mai mare jucător de pe piaţa administratorilor judiciari, şi-a prezentat portofoliul companiilor aflate în insolvenţă, din care rezultă că aproximativ 170 de firme care au ajuns în incapacitate de plată au la ora actuală datorii de 800 milioane de euro, în timp ce activele le sunt evaluate la circa 45% din datorii.

102 afișări
Imaginea articolului Firme cu datorii de 800 mil. euro au active de doar 350 mil. euro. Cine pierde banii?

Firme cu datorii de 800 mil. euro au active de doar 350 mil. euro. Cine pierde banii? (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

"Băncile recuperează cea mai mare parte a datoriilor pentru că au şi garanţii pe creditele acordate, apoi statul, care este prioritar, în timp ce furnizorii îşi acoperă cea mai mică parte din creanţe", a declarat Andrei Cionca, asociat coordonator al Casei de Insolvenţă Transilvania.

Citeşte mai multe despre firmele cu datorii pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici