Firmele cu capital ucrainean din România, mai profitabile decât cele cu acţionari ruşi

Firmele cu capital ucrainean din România sunt mai profitabile decât cele cu acţionari ruşi, potrivit unei analize a platformei Termene.ro.

767 afișări
Imaginea articolului Firmele cu capital ucrainean din România, mai profitabile decât cele cu acţionari ruşi

Analiza a arătat că în prezent în România activează 477 de companii care au în structura acţionariatului cetăţeni de origine rusă şi 773 de companii care au acţionari de origine ucraineană. În ambele cazuri, valorile sunt în creştere în comparaţie cu ultimii trei ani.

Domeniile în care sunt cele mai multe firme cu acţionariat rusesc sunt IT-ul, lucrările de construcţii şi comerţul. Cele mai numeroase firme din România care au capital ucrainean sunt din construcţii, comerţ nespecializat şi transporturi.

În ceea ce priveşte cifra de afaceri, în toţi cei trei ani de analiză, companiile cu capital rusesc s-au dovedit mai performante, potrivit analizei platformei Termene.ro. În anul 2018, o companie cu capital rusesc avea, în medie, o cifră de afaceri de 2,16 milioane lei, pe când una cu capital ucrainean înregistra venituri de doar 1,55 milioane lei (cu aproximativ 0,5 milioane lei mai puţin). Decalajul s-a dublat în 2019, iar în 2020, s-a revenit la valoarea anului 2018.

Din punctul de vedere al profitabilităţii, în intervalul 2018–2020 situaţia s-a schimbat, societăţile cu capital rusesc având un indicator în scădere, de la 7,18% la 6,19%, în timp ce firmele cu capital ucrainean înregistrează o creştere de la 5,18% la 7,47%, mai arată analiza.

De asemenea, companiile cu capital ucrainean sunt mai stabile financiar, dar şi mai predispuse să păstreze legătura cu Ucraina.

Companiile cu capital rusesc sunt localizate în special în zona Bucureşti-Ilfov, pe când cele cu capital ucrainean, în nordul ţării, aproape de graniţa cu Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici