Firmele vor putea plăti datoriile bugetare într-un cont unic la trezoreria statului

Firmele vor putea achita sumele datorate statului într-un singur cont deschis la trezoreria statului, dar prin două ordine de plată, separat pentru obligaţiile la bugetul de stat şi pentru celelalte obligaţii fiscale, potrivit unui proiect de ordonanţă privind reglementarea unor măsuri fiscale.

16 afișări
Imaginea articolului Firmele vor putea plăti datoriile bugetare într-un cont unic la trezoreria statului

Firmele vor putea plăti datoriile bugetare într-un cont unic la trezoreria statului

Distribuirea sumelor din contul unic se face de către organul fiscal competent, distinct pe fiecare buget sau fond, după caz, proporţional cu obligaţiile datorate, se arată în proiectul de ordonanţă pentru modificarea Codului de Procedură Fiscală elaborat de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală.

În cazul în care suma platită nu acoperă obligaţiile fiscale datorate, distribuirea, în cadrul fiecărui buget sau fond, pe tip de impozit, contribuţie sau altă sumă reprezentând creanţă fiscală se face mai întâi pentru impozitele cu reţinere la sursa şi apoi pentru celelalte obligaţii fiscale, proporţional cu obligaţiile datorate.

Metodologia de distribuire a sumelor plătite în contul unic şi de stingere a obligaţiilor fiscale se aprobă prin ordin al preşedintelui ANAF.

De asmenea, proiectul de ordonanţă stabileşte posibilitatea organelor fiscale de a face publice cazurile de nerespectare a legislaţiei financiar fiscale prin intermediul mass-media.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici