UPDATE: Fiscul anunţă că abrogă Declaraţia unică, la o săptămână de când a intrat în vigoare/ Proiectul de act normativ, retras din dezbatere publică

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a pus în dezbatere publică, miercuri, un proiect de act normativ prin care abrogă un alt act normativ propriu care a intrat în vigoare acum o săptămână, anunţându-şi intenţia de a anula noua Declaraţie unică.

11258 afișări
Imaginea articolului UPDATE: Fiscul anunţă că abrogă Declaraţia unică, la o săptămână de când a intrat în vigoare/ Proiectul de act normativ, retras din dezbatere publică

Fiscul anunţă că abrogă Declaraţia unică, la o săptămână de când a intrat în vigoare

Ulterior redactării ştiri de mai jos, proiectul de act normativ a fost retras din dezbatere publică.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a pus în dezbatere publică, miercuri, un proiect de act normativ prin care abrogă un alt act normativ propriu care a intrat în vigoare acum o săptămână, anunţându-şi intenţia de a anula noua Declaraţie unică.

„La data intrării în vigoare a prezentului ordin se abrogă Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 49/2019 pentru aprobarea modelului, conţinutului, modalităţii de depunere şi de gestionare a formularului «Declaraţie unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice», publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 43 din data de 16.01.2019”, arată un proiect de Ordin al preşedintelui ANAF publicat miercuri pe site-ul instituţiei.

Mai mult, referatul de aprobare al noului act normativ arată că decizia a fost luată pentru a simplifica sistemul de impozitare.

„Având în vedere decizia de simplificare a sistemului declarativ cu privire la impozitul pe venit şi contribuţiile sociale obligatorii datorate de persoanele fizice, precum şi decizia de abrogare a Ordinului preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală 49/2019 prin care a fost aprobat modelul şi conţinutul formularului «Declaraţie unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice» este necesară parcurgerea etapelor legislative pentru punerea în aplicare a acestor decizii”, menţionează referatul citat.

De asemenea, prologul proiectului de act normativ menţionează că noua decizie a fost luată în temeiul prevederilor din Hotărârea Guvernului nr.520/2013 privind organizarea şi funcţionarea ANAF şi având în vedere dispoziţiile din Codul de procedură fiscală, precum şi ca urmare a unui aviz al Ministerului Finanţelor Publice.

Această declaraţie trebuia depusă până la 15 martie de către persoanele fizice care nu realizează venituri şi care optează pentru plata contribuţiilor pentru sănătate şi pensii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici