Fiscul va aplica impozit pentru piscinele din proprietăţile individuale, precum la case şi terenuri

Statul va impozita şi piscinele construite pe proprietăţile individuale, la fel cum se taxează clădirile sau terenurile, Finanţele fiind decise să elimine cât mai multe din excepţiile privind impozitul pe proprietate, pe venit şi pe profit, afirmă Liviu Voinea, secretar de stat în Finanţe.

3473 afișări
Imaginea articolului Fiscul va aplica impozit pentru piscinele din proprietăţile individuale, precum la case şi terenuri

Fiscul va aplica impozit pentru piscinele din proprietăţile individuale, precum la case şi terenuri (Imagine: Shutterstock)

"La reforma proprietăţii ne interesează în primul rând să reducem excepţiile, de fapt şi la impozitarea proprietăţilor, şi la venituri şi profit, şi la TVA. Începem cu proprietatea şi vedem pe urmă", a declarat Voinea pentru MEDIAFAX.

Oficialul MFP a arătat că peste două săptămâni va efectua o vizită în Suedia, unde va studia, pe lângă normele privind TVA la încasare, sistemul de taxare a proprietăţii şi măsurile de stimulare a încaderării în muncă a tinerilor şi persoanelor de peste 55 de ani.

"Ca un exemplu de scutiri, noi impozităm casa, impozităm terenul, dar nu impozităm piscina. După părerea mea, ar trebui, şi se va introduce un impozit pe piscină. Mă repet, o reformă a bazei de taxare a proprietăţii, care să vizeze reducerea excepţiilor şi principiul solidarităţii nu va afecta cetăţeanul de rând", a menţionat secretarul de stat.

Deşi sistemul de impozitare a proprietăţii a fost modificat de mai multe ori în ultimii ani, veniturile colectate la buget din această sursă rămân încă reduse, a adăugat Voinea.

"Cred că reforma proprietăţii este foarte importantă. Noi colectăm 0,7% din PIB, pe când Polonia colectează 1,1% din PIB, iar media europeană este undeva la 3%. Sunt prea multe exceptări în România", a mai spus oficialul MFP.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici