Fitch a coborât ratingul Renault de la "BBB+" la "BBB", cu perspectivă negativă

Fitch a coborât, joi, ratingul producătorului francez de automobile Renault de la "BBB+" la "BBB", cu perspectivă negativă, considerând că îmbunătăţirea profilului de creditare din ultimi doi ani nu mai este sustenabilă.

21 afișări
Imaginea articolului Fitch a coborât ratingul Renault de la "BBB+" la "BBB", cu perspectivă negativă

Fitch a coborât ratingul Renault de la "BBB+" la "BBB", cu perspectivă negativă

Perspectiva negativă reflectă riscul unui declin prelungit al pieţei auto, care va afecta profilul financiar al Renault, se spune în comunicatul agenţiei de evaluare financiară.

În cadrul programului "Commitment 2009", grupul a anticipat şi s-a pregătit pentru o dezvoltare semnificativă. Constructorul auto a estimat că va vinde aproximativ 3,3 milioane de unităţi între 2006 şi 2009, însă, în iulie, Renault a confirmat că nu va atinge această ţintă, revizuindu-şi prognoza la trei milioane de unităţi vândute.

Fitch avertizează că ţinta, revizuită, ar putea fi modificată din nou, din cauza reducerii rapide, în mod simultan, a cererii pe pieţele Renault.

De asemenea, scăderea vânzărilor are un impact imediat asupra profitabilităţii.

În acelaşi timp, situaţia financiară a Renault este solidă, sprijinită prin lichidităţi de 3,6 miliarde de euro la sfârşitul primului semestru al 2008, cu linii de credit deschise la bănci de 10,8 miliarde de euro la finele anului financiar 2007, se menţionează în raport.

Noul Renault Megane, unul dintre cele mai importante modele din punct de vedere al vânzărilor şi al profitabilităţii, a fost lansat de curând, fapt ce ar trebui să ajute grupul să amortizeze declinul vânzărilor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici