Fitch confirmă ratingul Bucureştiului la BBB minus, cu perspectivă stabilă

Agenţia de rating Fitch a confirmat ratingul BBB minus pentru creditele pe termen lung în valută şi în monedă locală poentru municipiul Bucureşti, cu perspectivă stabilă.

116 afișări
Imaginea articolului Fitch confirmă ratingul Bucureştiului la BBB minus, cu perspectivă stabilă

Fitch confirmă ratingul Bucureştiului la BBB minus, cu perspectivă stabilă

Ratingul Capitalei este limitat de ratigul suveran al României, profilul individual de creditare al Bucureştiului fiind evaluat la „bbb plus”, cu un profil de risc sub medie şi un nivel sustenabil al datoriei.

Agenţia de rating remarcă rata scăzută a şomajului, faptul că oraşul este atractiv pentru cei ce îţi caută un loc de muncă, preum şi faptul că populaţia este în creştere, datorită migraţiei. Serviciile sunt motorul bunăstării oraşului şi al PIB per capita, de peste patru ori mai mare decât media naţională.

 

Taguri:
fitch,
bucureşti,
rating

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici