Florăriile turceşti se întrec pentru a satisface cererea britanică, în creştere după moartea reginei

Florăriile turceşti recurg la avioane de marfă în loc de camioane, grăbindu-se să trimită cât mai multe flori în Marea Britanie pentru a face faţă numărului uriaş de comenzi după moartea Reginei Elisabeta, scrie Reuters.

240 afișări
Imaginea articolului Florăriile turceşti se întrec pentru a satisface cererea britanică, în creştere după moartea reginei

Alpha Press/ HEPTA

Comenzile pentru flori tăiate au crescut cu 90% de la moartea reginei, a declarat Selcuk Celebi, membru al Bursei de Mărfuri din Antalya, adăugând că florarii turci au reuşit să satisfacă aproximativ 40% din cerere.

"Este sfârşitul sezonului în Antalya. Ne aflăm într-o perioadă în care producţia din zonele muntoase din provincia Isparta este în declin", a declarat Celebi pentru Reuters.

Creşterea cererii a făcut ca florarii să fie nevoiţi să închirieze avioane pentru a livra florile în Marea Britanie. Astfel, transportul durează o zi, faţă de o săptămână cu camionul, a spus Celebi.

Filiala Turkish Cargo a declarat că a început să expedieze peste 500.000 de flori, cântărind aproximativ 13 tone, în Anglia pentru înmormântare, din Antalya şi Isparta.

"Turkish Cargo a livrat aproximativ patru tone de flori la Londra de la începutul săptămânii", a precizat compania,

Între 5 şi 12 septembrie, datele oficiale au arătat că exporturile de flori din Turcia către Anglia au crescut cu 40%, comparativ cu anul trecut.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici