Florin Cîţu: CE estimează o creştere economică de 7,4% pentru România în 2021

  • Florin Cîţu susţine că sectorul privat a răspuns pozitiv la măsurile implementate până acum.
  • Potrivit Ziarului Financiar, Comisia Europeană a îmbunătăţit prognoza privind creşterea economică din România în 2021 faţă de estimările din primăvară, la 7,4% în 2021 şi 4,9% în 2022.
394 afișări
Imaginea articolului Florin Cîţu: CE estimează o creştere economică de 7,4% pentru România în 2021

Florin Cîţu: CE estimează o creştere economică de 7,4% pentru România în 2021

Comisia Europeană (CE) estimează o creştere economică de 7.4% în 2021 pentru România, a scris miercuri pe Facebook premierul Florin Cîţu.

„Am promis, am făcut! Comisia Europeană estimează o creştere economică de 7.4% în 2021 pentru România. Cea mai mare creştere economică din UE”, a scris Florin Cîţu.

Acesta susţine că sectorul privat a răspuns pozitiv la măsurile implementate până acum „şi are încredere că ne vom ţine de toate reformele anunţate”.

Potrivit Ziarului Financiar, Comisia Europeană a îmbunătăţit prognoza privind creşterea economică din România în 2021 faţă de estimările din primăvară, la 7,4% în 2021 şi 4,9% în 2022, pe baza evoluţiei peşte aşteptări din primul trimestru.

Raportul publicat miercuri subliniază că PIB-ul local a crescut cu 2,8% în primul trimestru, susţinut mai ales de consumul privat şi investiţii. În acelaşi timp, exportul net a avut un trend negativ, reflectând cererea externă redusă şi probleme în lanţul de aprovizionare.

În prognoza publicată în luna mai, Comisia estima o creştere de 5,1% a PIB-ului României în 2021.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici