Florin Georgescu este la un pas să preia Finanţele, dar cu derogare că după 6 luni revine la BNR

Florin Georgescu, prim-viceguvernator al BNR, este la un pas să preia poziţia de ministru de Finanţe în Guvernul Ponta, pentru o perioadă de şase luni, cu derogarea că îşi va reocupa poziţia de la BNR după terminarea mandatului, scrie Ziarul Financiar.

908 afișări
Imaginea articolului Florin Georgescu este la un pas să preia Finanţele, dar cu derogare că după 6 luni revine la BNR

Florin Georgescu (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

PSD şi Victor Ponta au ţinut foarte mult ca Florin Georgescu să preia această poziţie pe care a mai deţinut-o în 1992-1996 în Guvernul Văcăroiu, şi se pare că l-au convins până la urmă, conform unor surse de pe piaţa financiară citate de Ziarul Financiar.

Florin Georgescu, o personalitate extrem de puternică căruia nu multă lume poate să-i spună ce are de făcut, are ca misiune să ţină finanţele publice în frâu, pentru a se evita derapajul.

Georgescu, în vârstă de 58 de ani, a fost de-a lungul anilor un om fidel PSD, colaborând cu acest partid pe ideile de guvernare.

Dacă în final se va regăsi pe lista lui Ponta, va fi cel mai experimentat ministru şi probabil că va "conduce Guvernul" cât timp liderul PSD va fi ocupat cu alegerile locale şi paramentare. Însă discuţiile încă nu sunt bătute în cuie, mai scrie Ziarul Financiar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici