Flutur, către Ponta: Lucrările la centura Sucevei nu se pot termina cu cinci muncitori şi-o roabă

Preşedintele PDL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, i-a cerut premierului Victor Ponta lămuriri privind lucrările pentru finalizarea rutei ocolitoare a municipiului Suceava, menţionând că cei cinci muncitori şi o roabă nu pot termina lucrarea în octombrie, conform termenului asumat de Guvern.

514 afișări
Imaginea articolului Flutur, către Ponta: Lucrările la centura Sucevei nu se pot termina cu cinci muncitori şi-o roabă

Flutur, către Ponta: Lucrările la centura Sucevei nu se pot termina cu cinci muncitori şi-o roabă (Imagine: Silviu Matei/ Mediafax Foto)

Flutur a anunţat joi că pe lângă demersurile făcute pentru finalizarea investiţiei, care ar fi trebuit să fie funcţională la sfârşitul anului trecut, a cerut, printr-o interpelare, premierului Victor Ponta şi ministrului Dan Şova, să precizeze care este graficul de lucrări şi care sunt fondurile alocate, arătând că o parte din lucrări au început să se deterioreze, iar pe fondul dezorganizării instalate în zonă a avut un accident mortal din cauză că intersecţia cu DN 17 este prost semnalizată.

În răspunsul său, ministrul Dan Şova arată că fondurile alocate pentru această investiţie sunt de 75,2 milioane de lei, iar în condiţiile suspendării lucrărilor în iarna 2012-2013, estimarea pentru finalizarea lucrărilor este 5 octombrie 2013. Şova menţionează că problema deteriorării semnalizării la intersecţia cu DN 17 a apărut ca urmare a suspendării lucrărilor şi a fost remediată.

Senatorul PDL Gheorghe Flutur a declarat joi că este intrigat de acest răspuns pentru că, în declaraţii, începând cu anul 2012, liderii USL dădeau asigurări că se vor aloca fonduri, dar că s-a sistat finanţarea şi s-a amânat termenul de finalizare al lucrărilor pentru anul 2013, dar în bugetul pentru acest an nu s-au asigurat sumele totale necesare pentru finalizarea rutei ocolitoare.

"Au fost aduse în discuţie motivaţii legate de perioada de iarnă, dar perioada de realizare a investiţiei nu a fost stabilită ţinând cont şi de sezonul rece?", s-a întrebat Flutur.

El susţine că firma de construcţie ce lucrează a anunţat că a reluat lucrările, dar pe banii proprii, ceea ce pune semne de întrebare în legătură cu asigurarea finanţării.

"Pe şantierul rutei ocolitoare lucrează cinci muncitori cu o roabă. Aşa stând lucrurile este evident că nici termenul de octombrie, asumat de Guvern, nu este unul realist. Dar nu ar fi pentru prima dată când USL nu se ţine de cuvânt", a arătat Flutur.

El consideră că USL a minţit de nenumărate ori românii fără nicio jenă, minciuna fiind unul dintre pilonii pe care şi-a construit această guvernare.

"Minciuna, aroganţa şi incompetenţa sunt cei trei piloni pe care USL şi-a construit pseudo-guvernarea. Desconsiderarea unei nevoi stringente a municipiului Suceava şi a celor care tranzitează zona, este încă o dovadă în acest sens”, susţine Flutur.

Lucrările la şoseaua de centură a municipiului Suceava, sistate în luna august a anului trecut, au fost reluate, fiind făcute cu banii firmei de construcţii care execută proiectul şi care apoi vor deconta costurile la CNADNR.

Până în prezent, 76 la sută din lucrare este finalizată, fiind făcute plăţi de aproximativ 200 de milioane de lei, aproape de valoarea iniţială a proiectului.

Lucrările la şoseaua de centură a municipiului Suceava au început în 2008 şi ar fi trebuit să se finalizeze în 12 iulie 2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici