FMI a aprobat plata unei tranşe de 3,9 miliarde de euro din împrumutul acordat Irlandei

Fondul Monetar Internaţional a anunţat miercuri că a aprobat plata unei a cincea tranşe, în valoare de 3,9 miliarde de euro, din împrumutul acordat în decembrie 2010 Irlandei.

160 afișări
Imaginea articolului FMI a aprobat plata unei tranşe de 3,9 miliarde de euro din împrumutul acordat Irlandei

FMI a aprobat plata unei tranşe de 3,9 miliarde de euro din împrumutul acordat Irlandei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

FMI a precizat într-un comunicat că plata acestei tranşe a fost aprobată de Consiliul său de Administraţie, ridicând totalul fondurilor puse la dispoziţia Dublinului la 13,1 miliarde de euro.

Irlanda a obţinut în urmă cu un an un plan de salvare de 85 de miliarde de euro pe trei ani, alimentat de FMI cu 22,5 miliarde de euro (23 de miliarde la cursul de schimb actual). Membrii zonei euro, Marea Britanie, Suedia, Danemarca şi fondul public de pensii irlandez au furnizat restul sumei.

Irlanda a intrat într-o criză bugetară când a fost nevoită să-şi naţionalizeze principalele bănci, victime ale eşecurilor imobiliare şi pe pieţele financiare.

Chiar dacă Irlanda a luat drumul unei rigori printre cele mai severe din Europa, ea rămâne incapabilă să împrumute de pe pieţele private.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici