FMI a impus doar condiţiile pe care le-a vrut România

Fondul Monetar Internaţional (FMI) nu a impus României alte condiţii decât acelea pe care autorităţile române doreau să le îndeplinească, a declarat, joi, la Bucureşti, Joseph Stiglitz, laureat al premiului Nobel pentru economie şi fost economist-şef al Băncii Mondiale.

20 afișări
Imaginea articolului FMI a impus doar condiţiile pe care le-a vrut România

FMI a impus doar condiţiile pe care le-a vrut România (Imagine: Mediafax Foto)

Stiglitz a arătat că România se află printre ţările care nu sunt afectate atât de puternic de criza financiară internaţională.

"Problemele aici nu sunt chiar atât de severe. Măsurile şi reglementările din sistemul bancar au fost bune", a spus Stiglitz, menţionând că unul dintre avantaje a fost rata de curs de schimb flexibilă.

Pe de altă parte, el a arătat că flexibilitatea cursului de schimb scade odată cu creşterea împrumuturilor în monedă locală.

România are un acord de finanţare externă în valoare de 20 miliarde euro, coordonat de FMI, la care participă şi Uniunea Europeană, Banca Mondială, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi alte instituţii internaţionale.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici