FMI ar putea suplimenta ajutorul propus Greciei cu zece miliarde euro

Fondul Monetar Internaţional (FMI) ia în calcul suplimentarea ajutorului financiar destinat Greciei cu zece miliarde de euro, la 25 miliarde de euro, potrivit publicaţiei Financial Times.

14 afișări
Imaginea articolului FMI ar putea suplimenta ajutorul propus Greciei cu zece miliarde euro

FMI ar putea suplimenta ajutorul propus Greciei cu zece miliarde euro (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

FMI a propus deja sprijinirea statului elen cu 15 miliarde de euro, ca parte a unui pachet de finanţare de 45 de miliarde de euro stabilit împreună cu ţările din zona euro.

Astfel, prin suplimentarea sprijinului, contribuţia Fondului se va ridica la 25 de miliarde de euro, menţionează Financial Times, citând reprezentanţi ai instituţiei financiare internaţionale, ai autorităţilor de la Atena şi bancheri. Cele zece miliarde de euro vor fi acordate sub forma unui împrumut pe trei ani, a afirmat un analist financiar din Grecia.

Separat, directorul general al FMI, Dominique Strauss-Kahn, a declarat că Grecia trebuie ajutată, altfel statul "se va afla într-o situaţie pe care nu o va putea controla".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici