FMI: Ar putea urma etapa cea mai gravă a crizei financiare

Etapa cea mai gravă a crizei financiare ar putea avea loc de acum înainte şi tot mai multe instituţii importante din acest sector s-ar putea confrunta cu dificultăţi în următoarele luni, a declarat directorul general al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Dominique Strauss-Kahn.

15 afișări
Imaginea articolului FMI: Ar putea urma etapa cea mai gravă a crizei financiare

FMI: Ar putea urma etapa cea mai gravă a crizei financiare (Imagine: Mediafax Foto)

Riscurile crizei afectează economia mondială, deşi atât pieţele dezvoltare, cât şi cele emergente, au arătat semne de rezistenţă, a afirmat Strauss-Kahn.

"Este o criză financiară foarte serioasă. Trebuie să anticipăm faptul că şi alte instituţii financiare se vor confrunta cu probleme săptămânile sau lunile viitoare ", a declarat oficialul FMI.

Strauss-Kahn a făcut aceste declaraţii după ce Rezerva Federală americană (Fed) a anunţat că va împrumuta American International Group (AIG) cu până la 85 de miliarde de dolari pentru doi ani, în schimbul preluării unei participaţii de 79,9% la asigurător, finanţarea de urgenţă având scopul de a evita intrarea grupului în faliment.

"Ne confruntăm zilele acestea cu o majorare a riscurilor şi a incertitudinii, dar cred că economia mondială îşi va reveni în 2009", a adăugat şeful FMI.

Salvarea AIG are loc la doar două zile după ce autorităţile americane au refuzat să ajute a patra mare bancă de investiţii din SUA, Lehman Brothers, să evite intrarea în faliment, în pofida presiunilor exercitate de şefii marilor companii de pe Wall Street.

De asemenea, măsura luată pentru salvarea AIG are loc după ce guvernul american a preluat, la data de 7 septembrie, controlul asupra companiilor de credite ipotecare Fannie Mae şi Freddie Mac, lideri pe piaţa americană de profil, pentru a sprijini sectorul rezidenţial şi de a tempera turbulenţele din pieţele financiare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici