FMI avertizează Guvernul Boc: Grecia dă faliment

Conform calculelor Gândul, datoria României va ajunge la 43 de miliarde de euro la finele anului, în creştere cu 17,5% faţă de 2009. Deşi acum datoria este "sub control", reprezentantul României la FMI, Mihai Tănăsescu, spune că există "semne de întrebare" privind evoluţia ei pe viitor.

40 afișări
Imaginea articolului FMI avertizează Guvernul Boc: Grecia dă faliment

FMI avertizează Guvernul Boc: Grecia dă faliment (Imagine: Mediafax Foto)

El a dat ca exemplu Grecia, stat în pragul falimentului pentru că, la fel ca România, cheltuieşte mult mai mult decât are în vistierie.

În acelaşi timp, Jeffrey Franks, şeful misiunii FMI la Bucureşti, a anunţat că, începând cu tranşa a cincea, toţi banii vor merge la BNR şi Finanţele nu vor mai primi nimic pentru pensii şi salarii.

Citeşte mai multe despre datoriile României pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici