FMI: Evoluţia economiei Germaniei este remarcabilă

Economia Germaniei are o evoluţie "remarcabilă", în contextul unor "dificultăţi considerabile" la nivel global şi regional, potrivit experţilor FMI, care au recomandat, însă, încurajarea cererii interne şi au avertizat că sistemul bancar este vulnerabil la criza din zona euro.

381 afișări
Imaginea articolului FMI: Evoluţia economiei Germaniei este remarcabilă

FMI: Evoluţia economiei Germaniei este remarcabilă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Unii directori din board-ul FMI au cerut măsuri suplimentare de susţinere a economiei pentru a ajuta la recuperarea globală şi în zona euro, însă majoritatea au considerat că poziţia fiscală adoptată în prezent de Germania este corectă, potrivit unei analize anuale privind starea economiei germane, potrivit MarketWatch.

Directorii FMI au notat, totuşi, că sectorul bancar rămâne "vulnerabil la şocuri externe, din cauza îndatorării ridicate, dependenţei de pieţele financiare, calităţii scăzute a capitalului şi profitabilităţii reduse".

Conducerea FMI a cerut eforturi mai mari pentru restructurarea sectorului băncilor regionale (Landesbanken), dar şi pentru întărirea planurilor de răspuns la criză.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici