FMI laudă economia României. Mircea Coşea nu este chiar atât de optimist

  • FMI estimează o revenire a economiei României în acest an cu o creştere de 7%.
  • Revenirea economică a României pare a fi cea mai rapidă în rândul ţărilor UE.
  • Economia românească a făcut faţă bine crizei COVID-19.
658 afișări
Imaginea articolului FMI laudă economia României. Mircea Coşea nu este chiar atât de optimist

FMI laudă economia României. Mircea Coşea nu este chiar atât de optimist

Fondului Monetar Internaţional anunţă că România ar putea avea o revenire puternică a economiei. 
 
Creşterea produsul intern brut real este de 7 procente. Aşa că, ţara noastră, pare să aibă cea mai rapidă redresare în rândul ţărilor UE. 
 
Ionuţ Dumitru, economist-şef Raiffeiesen Bank, crede că România a performat mai bine decât celelalte state şi că aşteptările sunt bune. Care sunt factorii, îţi
spune chiar el.  
 
IONUŢ DUMITRU, ECONOMIST-ŞEF RAIFFEISEN BANK:
 
 
”Ne-a protejat cumva faptul că structura noastră economică e semnificativ diferită faţă de cea europeană, mediile europene. Şi, în acelaşi timp, aş spune că am avut un management al pandemiei destul de bun, care a permis cumva ţinerea sub control a pandemiei”.
 
Mircea Coşea, profesor de economie, spune că FMI-ul este mai optimist în legătură cu economia României decât propriul nostru guvern. El nu este atât de încrezător în această revenire într-un timp scurt.
 
MIRCEA COŞEA, PROFESOR DE ECONOMIE:
 
 
”Dacă mai blocăm economia în continuare, nu dăm drumul la ramuri şi nu punem şi HoReCa în funcţiune, economia va merge sub nivelul ei normal, deci colectările la buget vor fi mici. Asta înseamnă că nu vom putea să realizăm în ţară ceea ce ne propunem”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici