FMI: Negocierile cu Ucraina au progresat, dar mai este de lucru pentru un acord

FMI a înregistrat progrese importante în negocierile cu Ucraina, potrivit şefului misiunii Fondului la Kiev, Nikolai Gueorguiev, care a subliniat să mai este de lucru înainte de acordarea unui ajutor financiar esenţial pentru evitarea intrării ţării în faliment.

66 afișări
Imaginea articolului FMI: Negocierile cu Ucraina au progresat, dar mai este de lucru pentru un acord

FMI: Negocierile cu Ucraina au progresat, dar mai este de lucru pentru un acord (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Într-un discurs susţinut joi la Washington, preşedintele Barack Obama a făcut apel la FMI să acorde rapid un ajutor Ucrainei, care a pierdut Crimeea în favoarea Rusiei.

FMI a trimis pe 4 martie o delegaţie la Kiev, la cererea noilor autorităţi, pentru negocierea unui program de ajutor condiţionat de reforme economice profunde.

"Programul de reforme acoperă domenii vaste şi mai este de lucru pentru ca discuţiile să progreseze", afirmă Gueorguiev într-un comunicat.

Autorităţile ucrainene speră să obţină un împrumut de 15 miliarde de dolari din partea FMI, care a cerut în trecut, în mai multe rânduri, ca guvernul să reducă subvenţionarea preţului energiei.

"Misiunea Fondului a înregistrat progrese importante în discuţiile cu autorităţile ucrainene referitoare la măsurile care ar permite revenirea ţării la o creştere sustenabilă", a spus Gueorguiev.

Ucraina are o istorie dificilă în relaţiile cu Fondul. În 2011, programul de ajutor a fost întrerupt din cauza refuzului autorităţilor din acea vreme de a aplica măsurile nepopulare solicitate de instituţia financiară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici