FMI nu presează România să ceară un sprijin financiar

România nu a cerut sprijin financiar din partea Fondului Monetar Internaţional (FMI), iar instituţia nu presează autorităţile de la Bucureşti în această privinţă, a anunţat, vineri, Fondul.

17 afișări
Imaginea articolului FMI nu presează România să ceară un sprijin financiar

FMI nu presează România să ceară un sprijin financiar

O delegaţie a FMI va efectua, în perioada 27 ianuarie - 4 februarie, o vizită obişnuită, de lucru, la Bucureşti, iar pe agenda discuţiilor nu se află şi acordarea unui sprijin financiar, se arată într-un comunicat al Fondului remis, vineri, agenţiei MEDIAFAX.

Orice decizie privind solicitarea unui program de susţinere financiară revine Guvernului, menţionează Fondul.

Astfel de vizite, care au loc între consultările anuale, sunt folosite pentru evaluarea situaţiei macroeconomice generale şi a perspectivelor economice, conform sursei citate.

De asemenea, vizita oferă oportunitatea unui schimb de opinii privind strategiile noului guvern.

Membrii delegaţiei FMI se vor întâlni, pe lângă oficialii guvernamentali, cu reprezentanţi ai sectorului privat.

Cea mai recentă vizită a FMI la Bucureşti a fost realizată în perioada 3-14 noiembrie 2008, împreună cu Banca Mondială (BM), cu scopul de a evalua sistemul financiar din România. Anterior, experţi FMI au mai fost prezenţi în România între 26 septembrie şi 2 octombrie 2007, pentru consultări cu autorităţile de la Bucureşti.

Ultimul acord stand-by dintre FMI şi România a încetat, în mod formal, la 7 iulie 2006, fără a se finaliza, iar relaţia României cu FMI a continuat prin colaborări curente cu experţii instituţiei.

Citeşte şi:

Băsescu nu vrea bani de la FMI (Video)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici