FMI: Redresarea economiei mondiale va începe la sfârşitul anului viitor sau în primele luni din 2010

Redresarea economiei mondiale, care se va confrunta cu dificultăţi majore anul viitor, va începe spre finele anului 2009 sau în primele luni din 2010, a declarat directorul general al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Dominique Strauss-Kahn.

15 afișări
Imaginea articolului FMI: Redresarea economiei mondiale va începe la sfârşitul anului viitor sau în primele luni din 2010

FMI: Redresarea economiei mondiale va începe la sfârşitul anului viitor sau în primele luni din 2010

"Estimăm începutul recuperării pentru sfârşitul anului 2009 sau începutul lui 2010, însă persistă încă o serie de riscuri", a afirmat Strauss-Kahn.

Oficialul FMI a precizat că instituţia va reduce, probabil, în luna ianuarie, prognozele privind creşterea mondială pentru 2009.

"Anul 2009 va fi foarte dificil, iar cifrele din ianuarie vor fi, probabil, mai slabe decât ultima estimare", a spus el.

În octombrie, FMI a revizuit în scădere estimarea privind creşterea economică la nivel mondial pentru 2009, de la 3,9%, prognoză avansată în iulie, la 3%, declin cauzat de cel mai periculos şoc suferit de pieţele financiare mature în ultimele şapte decenii.

În plus, specialiştii Fondului estimau că revirimentul economic se va produce, gradual, spre sfârşitul anului 2009, după o creştere economică timidă la sfârşitul acestui an şi începutul anului 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici