- Home
- Economic
-
BRUXELLES, (14.07.2014, 20:17)
- Anca Dumitrescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
FMI: Redresarea zonei euro nu este suficient de puternică
Redresarea zonei euro nu este nici solidă nici suficient de puternică, se arată într-un raport anual al FMI privind situaţia din regiune, în care estimarea de creştere economică este redusă cu 0,1 puncte procentuale, la 1%.
160 afișări

FMI: Redresarea zonei euro nu este suficient de puternică (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
FMI a menţinut neschimbată prognoza pentru 2015, la 1,5%.
"Redresarea este în curs, dar după opinia noastră este încă prea slabă", a declarat Mahmood Pradhan, director adjunct al departamentului pentru Europa al FMI.
Potrivit FMI, redresarea nu este nici solidă nici puternică, în special din cauza cererii reduse la nivel mondial, care afectează economia reală şi încetineşte inflaţia.
Raportul explică faptul că pieţele sunt încă fragmentate, cu o contracţie a creditării şi un cost ridicat al împrumuturilor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
FOTO. Cum arată Donald Trump într-o fotografie generată de inteligența artifcială
-
Începe simularea examenului de Bacalaureat. Primele probe scrie, programate luni
-
Ziua Mondială de Luptă împotriva Tuberculozei: În România sunt aproximativ 30.000 de bolnavi
-
Guvernul a crescut bugetul Apărării la 2,5% din PIB şi cumpără arme de 10 miliarde de euro
Creşterea economică a zonei euro este expusă mai multor tipuri de riscuri, în special faptul că posibile noi şocuri, interne sau externe, ar putea afecta încrederea pieţelor, opri redresarea economică şi declanşa deflaţie, avertizează FMI.
Instituţia propune trei tipuri de măsuri, respectiv susţinerea cererii, consolidarea capitalului băncilor şi aplicarea de reforme structurale.
Fondul salută totodată măsurile de stimulare economică anunţate recent de Banca Centrală Europeană şi consideră că BCE ar trebui să facă achiziţii masive de active, dacă inflaţia se va menţine la un nivel scăzut.
FMI susţine poziţiile unor şefi de state şi de guverne, în special din Franţa şi Italia, considerând că politicile bugetare naţionale trebuie să fie astfel concepute încât să susţină creşterea, atunci când este posibil, făcând uz de flexibilitate în cadrul bugetar actual.



Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.



PROSPORT.RO

CANCAN.RO

GANDUL.RO


ULTIMA ORǍ
vezi mai multe