FMI va îmbunătăţi, foarte probabil, estimările referitoare la evoluţia economiei globale

Fondul Monetar Internaţional va îmbunătăţi, foarte probabil, în această lună, estimările referitoare la evoluţia economiei globale, deoarece revenirea după recesiune este mai rapidă decât s-a anticipat, a declarat directorul general adjunct al FMI, John Lipsky, citat de The Economic Times.

50 afișări
Imaginea articolului FMI va îmbunătăţi, foarte probabil, estimările referitoare la evoluţia economiei globale

FMI va îmbunătăţi, foarte probabil, estimările referitoare la evoluţia economiei globale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Optimismul mai mare al Fondului se va reflecta în actualizarea analizei World Economic Outlook (WEO), care va fi publicată spre sfârşitul lunii ianuarie, a afirmat Lipsky. Ultimele prognoze au fost prezentate în octombrie 2009.

"Anul 2010 este deschis unui optimism general, dar temperat, legat de perspectiva economică şi financiară globală. Perspectivele îmbunătăţite sunt evidente în datele economice, în performanţa pieţei financiare şi procesul de elaborare a estimărilor economice. Aşteptările oarecum mai optimiste se vor reflecta, fără îndoială, în actualizarea din ianuarie a WEO", a spus oficialul FMI pe un blog al instituţiei financiare internaţionale.

În octombrie, Fondul a estimat că economia mondială va creşte cu 3,1% în 2010, după o scădere de 1,1% în 2009.

Lipsky a atras atenţia, însă, asupra unor motive de prudenţă la adresa estimărilor, menţionând şomajul ridicat şi sistemul financiar fragil din economiile avansate. El a îndemnat guvernele să menţină măsurile de stimulare economică şi în 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici