FMI va înrăutăţi prognoza privind economia mondială

Prognoza FMI privind creşterea economiei mondiale, de 3,3% pentru acest an, va fi înrăutăţită săptămâna următoare, ca urmare a încetinirii înregistrate în ţările cu economii emergente, a declarat directorul general al Fondului, Christine Lagarde.

311 afișări
Imaginea articolului FMI va înrăutăţi prognoza privind economia mondială

Directorul general al FMI, Christine Lagarde (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am spus în aprilie că are loc o recuperare în trei viteze, chiar trei viteze şi jumătate, întrucât pusesem Japonia într-o catergorie uşor separată. Economiile emergente cresc în medie cu 5,5%, un grup de economii incluzând SUA, Suedia, Elveţia, Australia, Canada şi alte ţări avansează cu circa 2%, în timp ce unele economii, cele din zona euro, stagnează", a spus Lagarde.

FMI a estimat în aprilie o creştere economică de 3,3% pentru economia mondială şi urmează să publice marţi noi date.

"Aveam o prognoză de circa 3,3%, dar, având în vedere ce se întâmplă pe pieţele emergente, mă tem că ar putea fi un pic mai scăzută. Nu dau o cifră, pentru că datele vor fi publicate în două zile, dacă-mi aduc aminte corect, şi nu vreau să trag preşul de sub picioarele economistului şef al FMI", a adăugat Lagarde.

În aprilie, Fondul a modificat şi prognoza privind economia zonei euro, anticipând o contracţie de 0,3%, peste cea de 0,2% estimată în ianuarie.

Pentru economia mondială, FMI a estimat în aprilie o creştere de 4% pentru 2014.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici