FMI va transmite săptămâna viitoare răspunsul la scrisoarea de intenţie

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a informat Guvernul că va transmite un răspuns referitor la scrisoarea de intenţie pentru încheierea unui acord de finanţare la începutul săptămânii viitoare, au declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, surse guvernamentale.

17 afișări
Imaginea articolului FMI va transmite săptămâna viitoare răspunsul la scrisoarea de intenţie

FMI va transmite săptămâna viitoare răspunsul la scrisoarea de intenţie

"Răspunsul FMI la scrisoarea de intenţie, o procedură tehnică formală, va fi primit pe 6-7 aprilie", au arătat sursele citate.

Surse guvernamentale au declarat, săptămâna trecută, că scrisoarea de intenţie a Guvernului pentru Fondul Monetar Internaţional a ajuns la sediul din Washington al instituţiei, FMI urmând să trimită un răspuns autorităţilor române la începutul lunii aprilie.

Scrisoarea este analizată de departamentul juridic al FMI, care trebuie să transmită un răspuns Guvernului, conform procedurii, în vederea semnării acordului de împrumut.

Scrisoarea a fost trimisă către FMI în urmă cu o săptămână şi urmează să fie aprobată în board-ul Fondului la 4 mai, înainte de semnarea acordului.

România a convenit asupra unui acord stand-by pe doi ani cu Fondul Monetar Internaţional pentru 12,95 miliarde euro, pachetul total de finanţare externă, de la Fond, Uniunea Europeană, BM şi BERD urmând să ajungă la 19,95 miliarde euro.

Prima tranşă a finanţării, de cinci miliarde euro, va fi disponibilă imediat după avizul Consiliului Executiv al FMI.

Citeşte şi:

Guvernul a aprobat scrisoarea de intenţie convenită cu FMI

Guvernul poate face ce vrea cu veniturile ce depăşesc înţelegerea cu FMI

România a convenit un acord cu FMI pentru 12,95 mld.euro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici