FMI vede o scădere a economiei cu 4% şi un deficit până la 6% din PIB

Fondul Monetar Internaţional (FMI) are o estimare de creştere economică pentru acest an de minus 4% şi prognozează un deficit bugetar de până la 6% din PIB, a declarat, luni, Dumitru Costin, liderul Blocului Naţional Sindical (BNS), după întâlnirea cu experţii instituţiei financiare.

25 afișări
Imaginea articolului FMI vede o scădere a economiei cu 4% şi un deficit până la 6% din PIB

FMI vede o scădere a economiei cu 4% şi un deficit până la 6% din PIB

Potrivit liderului sindical, FMI a adus ca argumente pentru reculul economic criza financiară mondială, contracţia puternică a economiilor partenere şi, în consecinţă, o scădere foarte mare a exporturilor româneşti, dar şi infrastructura de foarte proastă calitate din România.

În ceea ce priveşte deficitul bugetar, liderul sindical a arătat că FMI nu crede în posibilitatea ca Executivul să atingă nivelul aprobat de 2% din PIB, iar scenariile instituţiei merg până la 6% din PIB.

"FMI nu crede în posibilitatea Guvernului de a se încadra la nivelul aprobat. (...) Ei au o estimare de deficit între 2% şi 6%, probabil va fi 3,5-4%", a explicat Costin.

Liderul BNS a mai adăugat că în cadrul negocierilor privind stabilirea ţintei de deficit Guvernul trebuie să arate şi de unde îl finanţează.

Surse oficiale au declarat recent agenţiei MEDIAFAX că Executivul negociază cu FMI şi Comisia Europeană un deficit bugetar în jur de 4% din PIB pentru acest an, peste ţinta stabilită în buget, de 2% din PIB, în condiţiile revizuirii în minus a veniturilor bugetare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici