Fondul Proprietatea a achiziţionat acţiuni proprii de aproape 4 milioane de lei

Fondul Proprietatea (FP) a achiziţionat, în perioada 16-20 mai, aproximativ 5,4 milioane de acţiuni proprii pentru 3,9 mil. lei, potrivit informaţiilor publicate pe bursă.

363 afișări
Imaginea articolului Fondul Proprietatea a achiziţionat acţiuni proprii de aproape 4 milioane de lei

Fondul Proprietatea a achiziţionat acţiuni proprii de aproape 4 milioane de lei (Imagine Andreea Balaurea / Mediafax Foto)

Fondul mai are de răscumpărat 639,9 milioane de acţiuni din cadrul celui de-al şaselea program, care la cel mai recent preţ din piaţă de 0,73 lei/unitate valorează 467 de milioane de lei.

Potrivit administratorului FP, compania Franklin Tempelton, răscumpărea este cea mai bună opţiune în acest moment pentru investitori, în condiţiile actuale de piaţă. În plus, programul de răscumpărare este derulat şi cu scopul de a reduce discountul de tranzacţionare de la 30% la 15%, cât este ţinta cerută de cel mai mare acţionar al FP, fondul american de hedging Elliott.

Pentru a alimenta programul de răscumpărări FP a lichidat active (în 2015, fondul a vândut o parte din participaţiile la Romgaz şi Primcom şi integral participaţiile deţinute la Forsev, SIFI CJ Agro, Electrocostrucţia Elco Cluj şi Petrotel Lukoil).

Cel de-al şaselea program a început pe 9 septembrie 2015 şi a fost reluat pe 28 ianuarie după ce aceste operaţiuni au fost suspendate pe 12 ianuarie, fondul intenţionând să accelereze cel de-al şaselea program de răscumpărări printr-o ofertă publică. Din cauza volatilităţii ridicate de pe pieţele de acţiuni însă, administratorul FP a decis să amâne oferta publică. Cel de-al şaselea program derulat de FP este intermediat de firma de brokeraj Wood & Company Financial Services, cu sediul central la Praga.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici