Fonduri europene de solidaritate pentru repararea daunelor cauzate de seceta severă din România

Comisia a aprobat, luni, 33,9 milioane de euro din Fondul de solidaritate al Uniunii Europene (FSUE) pentru a sprijini România să soluţioneze daunele considerabile cauzate de perioadele de secetă şi de incendiile forestiere din 2022.

149 afișări
Imaginea articolului Fonduri europene de solidaritate pentru repararea daunelor cauzate de seceta severă din România

Fonduri europene de solidaritate pentru repararea daunelor cauzate de seceta severă din România

„Aceasta este solidaritatea UE în acţiune! Am promis şi ne-am ţinut de cuvânt: sprijinul financiar de 33,9 milioane euro va ajuta România să reconstruiască şi să refacă ceea ce a fost distrus de perioadele de secetă şi de incendiile forestiere din 2022. Fondul de solidaritate al UE este un mod concret prin care ne putem demonstra solidaritatea şi sprijinul şi este extrem de important în contextul schimbărilor climatice continue”, a spus comisarul pentru coeziune şi reforme, Elisa Ferreira.

În perioada martie-august 2022, România a fost afectată de o secetă severă cauzată de reducerea precipitaţiilor. Acest lucru a avut consecinţe pe scară largă, precum culturi pierdute, incendii forestiere şi un deficit de apă curentă şi potabilă pentru populaţia din multe regiuni.

Asistenţa FSUE va acoperi o parte din costurile operaţiunilor de urgenţă şi de recuperare, cum ar fi serviciile de salvare şi intervenţiile pentru sprijinirea nevoilor imediate ale populaţiei, precum şi repararea infrastructurii deteriorate şi curăţarea generală a zonelor afectate de dezastre.

FSUE ajută statele membre şi ţările în curs de aderare să facă faţă poverii financiare pe care o implică dezastrele naturale majore şi urgenţele sanitare. Începând din 2002, fondul a mobilizat peste 8,2 miliarde de euro pentru 127 de dezastre (107 dezastre naturale şi 20 de urgenţe sanitare) din 24 de state membre (plus Regatul Unit) şi din 3 ţări în curs de aderare (Albania, Muntenegru şi Serbia).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici