Fonduri UE pentru extinderea pe pieţe externe a firmelor româneşti

Firmele mici şi mijlocii din România vor putea accesa începând cu sfârşitul lunii iunie fonduri structurale pentru sprijinirea extinderii pe pieţe externe şi pentru obţinerea standardelor de calitate şi de mediu, au declarat, miercuri, reprezentanţii ministerului de profil.

26 afișări
Imaginea articolului Fonduri UE pentru extinderea pe pieţe externe a firmelor româneşti

Fonduri UE pentru extinderea pe pieţe externe a firmelor româneşti (Imagine: Mediafax Foto)

"La sfârşitul lunii viitoare vor fi operaţionale două programe. Unul dintre acestea vizează sprijinirea internaţionalizării şi accesului la noi pieţe, şi va finanţa, printre altele, deschiderea de sucursale în alte state, promovarea imaginii firmei, crearea de site-uri. Celălalt program va fi destinat finanţării obţinerii standardelor de calitate şi de mediu", a declarat Laura Maruşca, directorul general adjunct al Ministerului pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale (MIMMCTPL), la seminarul "Când va deveni finanţarea bancară motorul de creştere a IMM-urilor?" organizat de Ziarul Financiar, în parteneriat cu Alpha Bank.

Cele două programe vor fi destinate tuturor firmelor, cu orice cod CAEN.

Maruşca a precizat că reprezentanţii ministerului pentru IMM-uri se vor întâlni miercuri cu cei ai Ministerului Finanţelor pentru a stabili bugetele şi criteriile de eligibilitate care vor fi publicate în ghidurile solicitantului.

Ministerul pentru IMM-uri mai are în curs de aprobare ghidul solicitantului pentru sprijinul financiar în valoare de până la 5,56 milioane de lei acordat pentru investiţii în IMM-uri şi pentru finanţarea activităţii de consultanţă acordată IMM. Bugetele alocate acestor proiecte sunt de peste un miliard de euro pentru o perioada 2007-2013.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici