Ford a încheiat un acord cu grupul chinez Geely pentru vânzarea Volvo

Ford a anunţat că a încheiat un acord cu producătorul auto chinez Zhejiang Geely pentru vânzarea companiei suedeze Volvo, iar cele două părţi estimează că tranzacţia va fi finalizată în cel de-al doilea trimestru din 2010.

90 afișări
Imaginea articolului Ford a încheiat un acord cu grupul chinez Geely pentru vânzarea Volvo

Ford a încheiat un acord cu grupul chinez Geely pentru vânzarea Volvo (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ford Motor confirmă astăzi (miercuri - n.r.) că toate aspectele comerciale de fond legate de posibila vânzare a Volvo Cars au fost reglementate între Ford şi Zhejiang Geely. Cu toate că au mai rămas unele aspecte de rezolvat înainte de semnare, precum finanţarea şi acordurile guvernelor, Ford şi Geely estimează că un acord final de vânzare va fi semnat în primul trimestru al 2010, iar tranzacţia va fi finalizată în cel de-al doilea", se arată într-un comunicat al grupului american.

Ford a anunţat în octombrie că preferă oferta prezentată de Geely. Grupul chinez a propus două miliarde de dolari pentru achiziţia companiei suedeze.

Constructorul auto american a cumpărat în totalitate Volvo în 1999, cu 6,4 miliarde de dolari. China a devenit din 2009 cea mai mare piaţă auto din lume, după declinul vânzărilor din SUA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici