Ford a propus planuri de disponibilizare voluntară pentru 41.000 de angajaţi

Constructorul auto american Ford a propus planuri de disponibilizare voluntară şi pensionare anticipată pentru 41.000 de angajaţi din SUA, vizând reducerea cheltuielilor salariale şi majorarea profitului până în 2011, potrivit publicaţiei La Tribune.

29 afișări
Imaginea articolului Ford a propus planuri de disponibilizare voluntară pentru 41.000 de angajaţi

Ford a propus planuri de disponibilizare voluntară pentru 41.000 de angajaţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În pofida unei îmbunătăţiri a activităţii, ne confruntăm cu un surplus al forţei de muncă", a declarat un purtător de cuvânt al grupului.

Salariaţii au termen până în ianuarie pentru a accepta propunerile angajatorului. Cei cu posibilitate de pensionare pot primi până la 60.000 de dolari (42.000 de euro) pentru a se retrage, în timp ce angajaţii care vor alege să plece pot beneficia de 70.000 de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici