Ford ar putea încheia anul cu pierderi de 600 mil. dolari în Europa, din cauza crizei din zona euro

Ford Motor Co ar putea înregistra în acest an pierderi de până la 600 milioane de dolari în Europa, din cauza impactului crizei datoriilor de stat asupra vânzărilor din regiune, a declarat directorul financiar executiv al grupului american, Lewis Booth.

103 afișări
Imaginea articolului Ford ar putea încheia anul cu pierderi de 600 mil. dolari în Europa, din cauza crizei din zona euro

Ford ar putea încheia anul cu pierderi de 600 mil. dolari în Europa, din cauza crizei din zona euro

Vânzările de autovehicule din Europa s-ar putea contracta în acest an la 14 milioane de unităţi, de la 15,3 milioane anul trecut, potrivit estimărilor conservatoare ale Ford.

"Europa a avut un început de an dificil. Credem că Europa se va plasa spre limita inferioară a intervalului", a spus Booth, referindu-se la estimările companiei privind vânzările auto din Europa din acest an, de 14-15 milioane autovehicule.

În aceste condiţii, Ford va avea pierderi de 500-600 milioane de dolari în Europa, după ce a înregistrat anul trecut pierderi de 27 milioane de dolari în regiune.

Booth notează însă că pierderile vor fi acoperite din profitul solid anticipat pentru piaţa nord-americană, unde vânzările auto sunt în creştere, grupul urmând astfel să încheie anul pe plus.

Referitor la alianţa anunţată miercuri de giganţii General Motors (SUA) şi PSA Peugeot Citroen (Franţa), Booth a afirmat că "este un indiciu că jucătorii caută diverse soluţii".

El consideră că industria auto europeană suferă de pe urma capacităţii prea mari de producţie, faţă de cerere.

GM şi PSA Peugeot vor să economisească cel puţin 2 miliarde de dolari prin alianţa încheiată miercuri. Grupul american mizează că va reuşi, prin parteneriatul cu Peugeot, să răstoarne trendul descendent îndelungat al vânzărilor din Europa, care scad de 12 ani. Pe de altă parte, Peugeot vrea să câştige accesul la reţeaua globală de distribuţie a GM, pentru a creşte ponderea vânzărilor din afara Europei în afaceri.

Ford a înregistrat în trimestrul al patrulea al anului trecut pierderi de 190 milioane de dolari, iar Booth anticipează un rezultat similar sau mai slab pentru primele trei luni din acest an.

Compania se aşteaptă la îmbunătăţirea situaţiei din trimestrul al doilea, odată cu lansarea de noi modele pe piaţă.

Ford a preluat în 2007 fabrica de automobile de la Craiova, unde estimează că va produce în acest an până la 50.000 de unităţi B-Max, volum care ar trebui să se dubleze anul viitor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici