Ford, condamnat la plata a 131 mil. dolari familiei unui tânăr mort într-un accident de maşină

Constructorul auto american Ford a fost condamnat de un juriu din SUA la plata a 131 de milioane de dolari familiei unui tânăr care a murit în timp ce conducea o maşină din modelul Explorer.

21 afișări
Imaginea articolului Ford, condamnat la plata a 131 mil. dolari familiei unui tânăr mort într-un accident de maşină

Ford, condamnat la plata a 131 mil. dolari familiei unui tânăr mort într-un accident de maşină (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Procesul s-a concentrat pe un accident din 2001 în urma căruia jucătorul de baseball Brian Cole şi-a pierdut viaţa. Cole fusese convocat de echipa New York Mets, ceea ce a majorat cuantumul daunelor, a afirmat avocatul familiei.

După anunţarea verdictului juriului, Ford şi familia tânărului au ajuns la un acord amiabil, a precizat avocatul, fără a indica suma stabilită prin înţelegere.

Un purtător de cuvânt al constructorului auto, Marcey Evans, a subliniat că jucătorul de baseball conducea maşina cu peste 130 de kilometri pe oră înainte de a ieşi de pe drum şi nu purta centura de siguranţă. Reprezentantul Ford apreciază că grupul ar fi câştigat procesul dacă judecătorul nu ar fi trecut cu vederea anumite elemente.

Ford a pus capăt, în 2001, unui parteneriat de aproape un secol cu fabricantul de pneuri Firestone, după ce i-a imputat o serie de accidente, unele mortale, în care a fost implicat modelul Explorer.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici