Ford Fusion Hybrid şi Ford Transit Connect, maşinile anului la Detroit - GALERIE FOTO

Ford Fusion Hybrid şi Ford Transit Connect au obţinut titlurile de maşina, respectiv utilitara anului, la salonul auto de la Detroit, fiind pentru a treia oară, în istoria de 17 ani a premiului, când acelaşi producător obţine ambele recunoaşteri.

55 afișări
Imaginea articolului Ford Fusion Hybrid şi Ford Transit Connect, maşinile anului la Detroit - GALERIE FOTO

Ford Fusion Hybrid este maşina anului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Titlurile au fost acordate de o comisie formată din aproximativ 50 de jurnalişti americani şi canadieni specializaţi în domeniul auto.

Modelul Fusion a fost preferat automobilelor Buick LaCrosse şi Volkswagen Golf/GTI, în cazul premiului pentru maşini (North American Car Award).

Titlurile au fost acordate de o comisie formată din aproximativ 50 de jurnalişti americani şi canadieni specializaţi în domeniul auto.

În a doua categorie (Truck Award), vehiculul comercial uşor Transit Connect a câştigat în faţa modelelor de teren Chevrolet Equinox şi Subaru Outback.

Producătorii auto folosesc de obicei aceste premii, prezentate la începutul salonului auto nord-american, pentru a-şi promova vehiculele.

"În urmă cu câţiva ani, am spus că vrem să revenim în afaceri cu vehicule de mare calitate, eficiente în privinţa consumului de carburanţi, tehnologiei şi siguranţei", a declarat Mark Fields, preşedinte al Ford în regiunea Americilor.

Ford este singurul din cei trei mari producători auto americani care nu a declarat falimentul în 2009 şi nu a primit ajutor de urgenţă din partea guvernului SUA.

Spre deosebire de General Motors şi Chrysler, conducerea executivă a Ford nu a mai fost modificată din 2006, când funcţia de director general al fost acordată fostului şef al Boeing, Alan Mulally.

"Stabilitatea conducerii a fost un mare avantaj în ultimii trei ani", a declarat John Casesa, manager partener la Casesa Shapiro Group.

Acţiunile Ford au crescut cu 55% din noiembrie 2009 şi de peste patru ori în 2009, în condiţiile în care constructorul auto a reuşit să se descurce fără sprijin guvernamental.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici