Ford intenţionează să închidă fabrica de vehicule comerciale din Marea Britanie - surse

Ford Motor intenţionează să închidă ultima sa fabrică de vehicule comerciale din Marea Britanie, din Southampton, în încercarea de reducere a pierderilor înregistrate în Europa, au declarat miercuri două surse apropiate situaţiei.

166 afișări
Imaginea articolului Ford intenţionează să închidă fabrica de vehicule comerciale din Marea Britanie - surse

Ford intenţionează să închidă fabrica de vehicule comerciale din Marea Britanie - surse (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Fabrica, cu 534 de angajaţi, va fi probabil închisă atunci când Ford va opri producţia actualei versiuni a modelului Transit, cel mai devreme anul viitor, transmite Bloomberg.

La Southampton sunt produse cabine cu şasiuri care pot fi adaptate pentru vehicule comerciale diverse.

Stephen Odell, şeful operaţiunilor Ford în Europa, se va întâlni joi cu reprezentanţii sindicali ai angajaţilor celor cinci fabrici ale grupului din Marea Britanie, a declarat Roger Maddison, lider al sindicatului Unite.

Ford nu a precizat motivul întâlnirii, a arătat Maddison.

Oprirea activităţii fabricii din Southampton ar putea avea loc înaintea închiderii din 2014 a uzinei de maşini şi vehicule comerciale de la Genk, Belgia, anunţată miercuri de Ford. La fabrica din Genk vor fi concediaţi 4.300 de angajaţi.

Fabricile de vehicule ale Ford din Europa operează la 63% din capacitate, potrivit Morgan Stanley.

Uzina Southampton a produs anul trecut sub 30.000 de vehicule, folosind mai puţin de o treime din capacitate, conform companiei de consultanţă IHS Automotive.

"Este curajos şi decisiv. Arată curajul conducerii de a lua măsuri pe timp de criză", a declarat Adam Jonas, analist la Morgan Stanley.

Ford a anunţat că va înregistra în acest an pierderi de peste 1 miliard de dolari în Europa, în condiţiile în care vânzările totale de pe piaţa europeană sunt pe cale să atingă în acest an cel mai grav declin din ultimii 19 ani, din cauza crizei datoriilor.

Un purtător de cuvânt al Ford, John Gardiner, nu a fost disponibil pentru comentarii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici