Ford mizează pe modele noi pentru reducerea pierderilor în Europa

Producătorul auto american Ford contează pe modele noi, precum SUV-ul compact EcoSport, pentru a diminua dependenţa de livrările către companiile de închirieri auto pe piaţa din Europa, unde marjele de profit sunt mai slabe, şi pentru a reduce pierderile grupului în regiune.

149 afișări
Imaginea articolului Ford mizează pe modele noi pentru reducerea pierderilor în Europa

Ford mizează pe modele noi pentru reducerea pierderilor în Europa (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Ford vrea ca până în prima parte din 2015 să livreze către companiile de închirieri mai puţin de 13% din totalul vânzărilor, faţă de 17% în prezent, a declarat Roelant de Waard, şeful de vânzări al grupului pentru Europa, într-un interviu telefonic, potrivit Bloomberg.

În acelaşi timp, Ford vrea să crească vânzările către dealeri şi companii, unde preţurile sunt de obicei mai ridicate.

Constructorul auto se află într-un proces de schimbare a liniei de modele şi se aşteaptă ca piaţa europeană să intre pe un trend de revenire începând cu sfârşitul anului următor.

Grupul estimează pierderi în regiune de circa 2 miliarde de dolari pentru anul acesta, faţă de 1,75 miliarde de dolari anul trecut.

"Ne aşteptăm la o oarecare îmbunătăţire anul următor" a cererii la nivelul întregii industrii auto, a spus Waard. Vânzările Ford pe principalele pieţe europene vor creşte de la 13,5 milioane unităţi anul acesta la 14 milioane anul următor, a estimat el.

Vânzările Ford pe 19 pieţe europene au scăzut cu 2,2% în mai, la 99.400 unităţi. Declinul, mai temperat faţă de scăderea de 6,2% din regiune, a urcat cota de piaţă a Ford la 8,3%, maximul lunii mai începând din 2009, de la 8% în aceeaşi perioadă anul trecut, a anunţat grupul.

Piaţa auto europeană se va menţine probabil la nivelurile actuale pe parcursul acestui an, iar preţurile vor rămâne stabile sau se vor deteriora la nivelul industriei, întrucât competitorii orientează o parte tot mai mare a vânzărilor către companii de închirieri auto, a spus Waard.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici