Ford opreşte pentru 9 zile producţia la fabrica din Craiova, în luna septembrie

Constructorul auto american Ford a anunţat că va opri timp de 9 zile lucrătoare producţia modelului B-Max şi cea de motoare la fabrica din Craiova, în luna septembrie, pe fondul volatilităţii pieţei auto europene.

345 afișări
Imaginea articolului Ford opreşte pentru 9 zile producţia la fabrica din Craiova, în luna septembrie

Ford opreşte pentru 9 zile producţia la fabrica din Craiova, în luna septembrie (Imagine: Mihai Dascalescu/Mediafax Foto)

"Volatilitatea pieţei auto europene, care continuă să îşi revină după criza economică, precum şi diversificarea în ansamblu a segmentului B, au avut impact asupra vânzărilor modelului nostru B-MAX. În acest context, Ford România continuă să îşi adapteze volumul de producţie la fabrica din Craiova şi planifică pentru luna septembrie 9 zile fără producţie în Secţia de Operaţiuni Vehicule şi 9 zile fără producţie în Secţia de Motoare.Vom continua să monitorizăm piaţa şi să ajustăm volumele de producţie în funcţie de cererea existentă", a declarat pentru MEDIAFAX Ana-Maria Timiş, purtătorul de cuvânt al Ford România.

Ford produce la Craiova modelul B-Max şi motoarele pe benzină EcoBoost de 1 litru şi 1,5 litri. Asamblarea B-Max a fost lansată la jumătatea anului 2012, modelul fiind produs exclusiv la fabrica din Craiova şi comercializat doar pe piaţa europeană.

Producţia B-Max a mai fost oprită, pentru aproximativ 30 de zile, în acest an. Şi în 2013 producţia de automobile a fabricii din Craiova a fost întreruptă, pentru aproximativ 35 de zile, în timp ce la motoare asamblarea a fost sistată timp de şapte zile.

Cifra de afaceri Ford România aproape s-au dublat anul trecut, de la 2,47 miliarde lei la 4,84 miliarde lei (1,09 miliarde euro), iar compania a trecut pe profit, consemnând un câştig net de 68,8 milioane lei (15,5 milioane euro), după pierderile de 480,6 milioane lei din 2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici