Ford va returna vineri ajutorul de stat de 27 de mil. de euro la privatizarea Automobile Craiova

Ford va returna, vineri, Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), suma de 27 de milioane de euro reprezentând ajutor de stat acordat ilegal la privatizarea uzinei Automobile Craiova, preluată de grupul american.

28 afișări
Imaginea articolului Ford va returna vineri ajutorul de stat de 27 de mil. de euro la privatizarea Automobile Craiova

Ford va returna vineri ajutorul de stat de 27 de mil. de euro la privatizarea Automobile Craiova

"Banii vor intra în contul AVAS mâine (vineri - n.r.)", declarat, joi, agenţiei MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Ford Europa, Hans Juergen Fuchs.

AVAS va trimite Comisiei Europene, cel mai târziu sâmbătă, informaţiile legate de recuperarea ajutorului de stat, data menţionată fiind termenul limită de rambursare a ajutorului de stat.

Beneficiarul ajutorului de stat este firma preluată de Ford, a cărei denumire a fost schimbată în Ford Craiova SA.

"Având în vedere că ajutorul de stat ilegal a fost identificat în contextul procesului de privatizare a SC Automobile Craiova SA, se poate concluziona că furnizorul de ajutor de stat este AVAS şi, prin urmare, ajutorul de stat se va achita către această instituţie", au declarat agenţiei MEDIAFAX oficiali ai instituţiei.

Ford a preluat 72,4% din acţiunile Automobile Craiova pentru 57 de milioane de euro.

În toamna anului trecut, după ce a avut loc semnarea contractului de privatizare, CE a deschis o investigaţie cu privire la această tranzacţie. După finalizarea anchetei, în februarie 2008, CE a solicitat Guvernului să recupereze 27 de milioane de euro de la Automobile Craiova, sumă care reprezintă ajutor de stat ilegal.

În luna martie, după semnarea documentelor de finalizare a tranzacţiei, preşedintele comisiei de privatizare, Sebastian Vlădescu, a declarat că Automobile Craiova trebuie să plătească suma de 27 de milioane de euro, dar Ford a preluat, odată cu fabrica, şi această datorie, astfel că noii proprietari vor achita la buget suma respectivă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici