Ford vrea să reducă cu 40% datoria acumulată de divizia auto

Grupul american Ford a anunţat un program de reducere cu 10,4 miliarde de dolari, respectiv 40%, a datoriei de aproape 26 miliarde dolari acumulată de divizia auto, prin oferirea de lichidităţi şi acţiuni noi creditorilor.

18 afișări
Imaginea articolului Ford vrea să reducă cu 40% datoria acumulată de divizia auto

Ford vrea să reducă cu 40% datoria acumulată de divizia auto

Titlurile Ford au scăzut cu 15% după anunţarea planului de reducere a datoriei. În acelaşi timp însă, valoarea de tranzacţionare a obligaţiunilor a crescut.

În plus, agenţia de evaluare financiară Standard & Poor's (S&P) a redus ratingul creditelor grupului de la "CCC+" la "CC". S&P a subliniat, însă, că revizuirea în scădere a calificativului nu reflectă apariţia unor noi riscuri de faliment, ci creşterea presiunilor financiare cu care se confruntă Ford, evidenţiate de măsurile de reducere a datoriilor.

Programul anunţat de grupul american reprezintă o încercare de a atrage acelaşi gen de concesii de care concurenţii General Motors şi Chrysler beneficiază în cadrul programelor de ajutor guvernamental.

Ford anunţat că va aloca până la 2,2 miliarde dolari pentru procesul de restructurare a datoriei, care include convertirea datoriei în acţiuni şi două oferte de cumpărare de titluri contra bani lichizi.

Constructorul auto a ajuns, anterior, la o înţelegere cu sindicatul angajaţilor privitoare la reducerea cheltuielilor cu personalul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici