FORT: Constructorii de drumuri trebuie impozitaţi suplimentar

Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT) cere Guvernului ca firmele de construcţii de drumuri să plătească un impozit suplimentar pentru marjele de profit care depăşesc 5%, întrucât comenzile de la stat asigură randamente de până la 40%, iar calitatea lucrărilor este de multe ori proastă.

22 afișări
Imaginea articolului FORT: Constructorii de drumuri trebuie impozitaţi suplimentar

FORT: Constructorii de drumuri trebuie impozitaţi suplimentar (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

"FORT (...) cere Guvernului, în mod transparent, să impună companiilor care derulează afaceri cu statul pe bani publici, în domeniul execuţiei de drumuri, un impozit suplimentar pentru marjele de profit care depăşesc 5%. În urma unei analize a bilanţurilor celor mai notorii «drumari», este evidenţiat clar faptul că aceştia obţin, din lucrări cu statul, profituri de chiar 40%, şi asta în condiţiile în care toţi utilizatorii de infrastructură rutieră se plâng de calitatea extrem de proastă a drumurilor",se arată într-un comunicat al federaţiei.

Totodată, FORT solicită Executivului să se implice urgent, prin autorităţile competente, în verificari asupra depăşirilor de greutate la transportul materialelor de construcţii, impuse de către companiile care execută lucrări de infrastructură rutieră, construcţii şi reabilitări de drumuri, poduri, viaducte şi tronsoane de cale ferată.

"Aceste companii, indirect, distrug celelalte drumuri, obligând transportatorul să-i aprovizioneze cu material, prin efectuarea unor curse cu peste 20 tone greutate faţă de maximul admis şi asta pentru a-şi majora cotele de profit", potrivit sursei citate.

Potrivit federaţiei, prin intervenţia Guvernului în acest domeniu s-ar constitui fonduri suplimentare la bugetul de stat, infrastructura rutieră existentă ar fi protejată în plus, iar piaţa concurenţială s-ar "însănătoşi".

"Considerăm absolut normal ca lucrările pe bani publici să fie mai atent monitorizate, din perspectiva marjelor de profit realizate în detrimental calităţii şi al mediului concurenţial", se mai arată în comunicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici