FORUM ZF DIGITAL - Ghyka, Vodafone: Rata de penetrare a smartphone-urilor a ajuns la 5% în România

Rata de penetrare a telefoanelor inteligente (smarphone) în România se situează în jurul valorii de 5%, comparativ cu 8% la nivel mondial, cifre mai mari fiind întâlnite în statele mai dezvoltate, a declarat directorul comercial pentru segmentul persoane fizice al Vodafone România, Mihai Ghyka.

160 afișări
Imaginea articolului FORUM ZF DIGITAL - Ghyka, Vodafone: Rata de penetrare a smartphone-urilor a ajuns la 5% în România

FORUM ZF DIGITAL - Ghyka, Vodafone: Rata de penetrare a smartphone-urilor a ajuns la 5% în România (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Spre exemplu, în Marea Britanie rata penetrare se estimează că va depăşi pragul de 50%. În ţările din vestul Europei, acest indicator depăşeşte 20%", a spus Ghyka, prezent la forumul ZF Digital '11.

Conceptul smartphone face referire la un telefon mobil multifuncţional, care oferă în plus şi funcţiile oferite de un PDA (Personal Digital Assistant), o agendă şi/sau un calendar electronic precum şi suport GPS.

Un smartphone dispune de cel puţin o aplicaţie pentru accesarea paginilor web şi pentru managementul conturilor de e-mail, fiind capabil să facă fotografii şi înregistrări audio/video sau să redea fişiere audio/video.

Vodafone România este al doilea jucător local din domeniul telefoniei mobile, cu aproape 10 milioane de clienţi.

Principalii concurenţi sunt Orange România, liderul pieţei, şi Cosmote România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici